1. MESTO MPZ DU KOMENDA NA REVIJI “GORENJSKI UPOKOJENCI POJEJO”
2. 7. 2017
AKTUALNE NOVICE LAHKO SPREMLJATE TUDI NA SPLETNI POVEZAVI MOJA OBČINA KOMENDA
28. 3. 2018
Prikaži vse

15 LET DELOVANJA FOLKLORNE SKUPINE DU KOMENDA

Kot harmonikar spremljam skupino od vsega začetka 2002, po odhodu zaslužnega ustanovitelja Valterja Horvata pa sem 2011 prevzel tudi vodenje. Utečena delovna naravnanost članov, prijateljski odnosi in strokovno pedagoško delo umetniške vodje Mojce Mršol je obdržalo in nadgrajevalo enovito skupino plesalk in plesalcev, ki jim je ples postal način življenja, tako da komaj sledimo kroniki nastopov doma in v tujini:

V 15 letih se je nabralo 426 vseh nastopov, od teh 21 v tujini; pripravljali smo jih na 753 vajah. V Sloveniji smo si prislužili 38 priznanj in pohval, v tujini pa 14. V zadnjih 5 letih smo samo v tujini nastopili na 10 prireditvah in festivalih (Avstrija, Hrvaška, Srbija, Makedonija). Strokovne ocene poudarjajo našo avtentično inštrumentalno sestavo: Janez Slapnik-harmonika, France Grilc-bas in Vido Grilc-klarinet. Povsod nas spremljajo navdušenje in občudovanje, povsod prinašamo slovenskega duha s poskočnim temperamentom. Naj naše praznovanje privabi v naše vrste mlajše upokojence, saj sta ples in pesem hrana za dušo in telo.

Ob tej priložnoti se Društvo upokojencev Komenda  zahvaljuje Občini Komenda,  sponzorjem, donatorjem  in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri delovanju naše folklorne skupine.

Še posebno pa se zahvaljujemo generalnemu pokrovitelju prireditve – KONJENIŠKEMU KLUBU KOMENDA

Janez Slapnik, vodja folklorne skupine